• Cécile Graven

Alchemistisch Kabinet

Dat het alweer zo lang geleden is dat ik hier schreef…. De tijd vliegt.

Ben best wel creatief bezig geweest, maar ik nam de tijd niet om mijn werkstukken te fotograferen.

Ik schilderde twee kleine schilderijen, die ik niet hier maar op mijn exto-site zal laten zien.

Ik ben bezig geweest met altered books, maar 2 boeken bleken een te slechte papierkwaliteit te hebben dus dat was verspilde energie, ben nu heel voorzichtig met een derde bezig, gebruik maar minimale hoeveelheden gesso en ander nat spul,, de tekst van het oude boek blijft dus grotendeels zichtbaar.

En waar ik heel lang me bezig ben geweest is het maken en inrichten van het Alchemistisch Kabinet, dat zal ik nu laten zien:


alchemistisch kabinet

alchemistisch kabinet


Een gekregen (Xenos)kastje dat ik eerst van buiten en binnen beplakte met mijn lievelingspapier . Zo ziet het eruit met de deur open:


open kabinet

open kabinet


Hieronder nog enkele dingen in detail:


de 3-kleurendrankdistellator, toverboek

de 3-kleurendrankdistellator, toverboek en een heel klein flesje met een lepeltje


Ben lang bezig geweest met die distellator, vooral omdat de giethars in dat kleine flesje maar niet wilde uitharden.Op de foto komt niet zo goed uit dat er in dat apparaat ook nog een ( mini) gloeilamp zit, helemaal rechts op de foto.


plank met speciale spullen

plank met speciale spullen en een kleine ladenkast


Op de plank staat links de krachtvinder, ernaast een portefeuille, daarnaast een vergrootdoos met er in een venetiaanse glaskraal, een walnootdop met oranje schelpen en een walnootdop met toversnoep ( elke kleur heeft een andere uitwerking). Ervoor ligt een metalen kastje met daarin een beschrijving hoe een eigenaar moet omgaan met de toverdranken, nl minstens eens per maand schudden.


IMG_0200

Toverdranken mogen natuurlijk niet ontbreken, de droomdrank heeft, na schudden, prachtige zwarte glitters die allerlei kleuren reflecteren, de perfecte droomdrank dus.


IMG_0201

Ook het sterrenstof reflecteert licht, maar dan op een zilveren basis. Langleventhee en Bulgaarse Vampiertanden mogen natuurlijk niet ontbreken.

Hieronder nog wat foto’s van de zijkanten genomen:


IMG_0203

Op deze foto zie je ondermeer het geheime raam linksboven waardoor je in de bronzen hemel komt. Er komt net een blauw-paarse draak voorbij, je ziet net nog zijn/haar vleugel. Ervoor ligt een koperen vogelhuisje waarmee speciaal sijsjeslijmers kunnen worden gelokt.

Op de plank er onder zie je ondermeer een stuk gedroogde drakenhuid, van een koperkleurige draak dit keer. De alchemist gebruikt het om koperdistellaat  van te maken. Op de plank daaronder naast het al eerder getoonde mini-kastje nog wat andere toverboeken.


IMG_0204

Op de bovenste plank zie je onder andere  het holoschild, op de plank daaronder een portret van een voorouder en, met parel, de toverstaf.


IMG_0205

Ik hoop dat jullie commentaar willen geven lieve lezers en lezeressen, kritisch of lovend.

Lovend is goed voor mijn ego. Kritisch is goed om van te leren.

De foto’s zijn gemaakt met mijn nieuwe fototoestel ( yippie), maar ik krijg het nog steeds voor elkaar scheve foto’s te maken 😉

#art #kunst #kijkkast #papier #mixedmedia #paper #tekoop #configuratiedoos

0 views0 comments

Recent Posts

See All