• Cécile Graven

Een feestje op je bord

Updated: Dec 22, 2020

Ik bofte 🙂

Meestal heeft de supermarkt in mijn dorp alleen bakjes met granaatappelpitjes in de zomer, als de omzet door de toeristen hoog is. Want granaatappelpitjes in bakjes zijn niet erg lang houdbaar. En als je als winkel veel weg moet gooien omdat het bedorven is dan neem je het niet te vaak in voorraad. Dus was ik nu happy om bij de bakjes met gesneden ananas, meloen etc ook 2 bakjes granaatappelpitjes tegen te komen. Lekker rins zoet en knapperig. Mmm, zo lekker.

En moet je zien hoe feestelijk het staat:


feestje van ijsbergsla, granaatappelpitjes en gemengde noten


De stijve blaadjes van een mini ijsbergslaatje 2 dik als bakje gebruikt, in elk bakje 2 druppels olijfolie voor het laten plakken, 2 eetlepels granaatappelpitjes, wat noten er bij en je hebt een maaltijd met alle componenten. ( Ik gebruikte de sla als afhaplepel.)

Liever wat koolhydraten er bij? Glutenvrije koolhydraatcrackers die ik mag zijn kastanjecrackers ( zoetig) en rijstwafels. Gezonder zou het zijn geweest als ik een restje rijst er bij opgebakken zou hebben. Maar mijn restje gekookte rijst ga ik morgen opbakken met een stuk rode paprika die ik nog heb.

Wisten jullie dat koolhydraten uit rijst niet echt gezonde koolhydraten zijn? ( Maar wel stukken geonder dan de rijstwafel die ik er bij at.) Maar dat opgebakken rijst ( nasi goreng) juist prima is voor je darmflora? Het wordt dan namelijk een onverteerbaar koolhydraat en je goede darmbacteriestammen schijnen daar heel blij mee te zijn, zo leerde ik een paar avonden terug door een documentaire over koolhydraten ( Was geloof ik op RTLZ).

Als jullie vragen of tips of opmerkingen hebben, ik hoor het graag.


idem met rijstwafel


#gezond #goedekoolhydraten #lekker #kastanjemeelcracker #ijsbergsla #noten #rijstwafel #glutenvrij #granaatappelpitjes

0 views0 comments

Recent Posts

See All