• Cécile Graven

Een warme maaltijd uit de koekenpan

Updated: Dec 22, 2020

Het voordeel van een koekenpan is dat je niet hoeft op te staan om in de koekenpan te kijken. Vandaag maakte ik een soort soep van in bouillon en kruidenolie gekookte rijst met chilibonen uit een klein blikje.

Al mijn recepten zijn in principe voor 1 persoon en vaak is de hoeveelheid naar keuze. Ik ben een kleine eter, vandaar.

Ik gooide water in de koekenpan met een schep gistloze ( duitse) bouillonpoeder en een zelfgemaakte kruidenolie. Ik ben allergisch voor diverse kruiden en maak dus kruidenmixen die volgens mij goed zullen passen bij het een of andere gerecht. Ik kies een kruidencombinatie die me geschikt lijkt, doe de kruiden in een goed sluitend glazen pot, olie erbij ( ik gebruik olijfolie extra vierge. dus koude persing) en zet het 14 dagen op een warme plek in de zon (vensterbank op het zuiden bv). Met grof gesneden kruiden eens per dag goed omschudden, met fijn gesneden kruiden 2 x daags. Daarna zeef ik het mengsel soms wel soms niet, hangt er van af of ik de smaakjes al goed herken of niet.

Daarna sla ik de olie op in een donkere plaats op zo mogelijk kamertemperatuur.


Van het gekozen oliemengel gooide ik 2 eetlepels bij het aan de kook komende bouillon. Toen dat kookte gooide ik er een handje rijst bij, zilvervliesrijst in mijn geval, maar elke rijst is goed. Koken volgens gebruiksaanwijzing. Vijf minuten voor het einde van de kooktijd voegde ik de inhoud van een heel klein blikje chilibonen toe. En liet die mee warmen in de niet meer kokende massa.

Als je het niet als soep wil eten maar als vaste maaltijd dan kan je natuurlijk de bouillon (deels) afgieten en daarna de apart opgewarmde bonen er door heen mengen.

Mij smaakte deze maaltijd best.

Heb je er vragen over, stel ze gerust.

#chilibonen #recepten #soep #recept #kruidenolie #makkelijkrecept #kruidenoloezelfmaken #rijst

6 views0 comments

Recent Posts

See All