• Cécile Graven

Eindelijk een gelukt speltbrood

Het werd tijd. Het recept is naar mijn idee iets te zout , maar ik eet erg zoutarm. Omdat alle paprika – en tomatenspreads die ik afgelopen zomer maakte zoutloos zijn vond ik de combinatie prima.

Ik bakte het brood in de broodbakmachine ( kneden, rijzen, kneden en bakken) met een programma voor volkorenbrood, met de instellingen voor een groter gewicht en donkerste korstkleur om de baktijd te verlengen en na het bakken liet ik het brood nog 10 minuten in de gesloten machine zitten .

Ingrediënten

500 g speltmeel

10 g zout

10 g instantgist (zou iets meer mogen zijn mijns inziens, denk 12 a 15 gram )

30 g zachte boter

300 ml lauwwarm water

6 g vlozaad

wat olijfolie voor het invetten en kneden.

Vanmiddag maakte ik volgens het zelfde recept een kaas-uien-brood. Afgezien van het feit dat de bovenkant inzakte is het prima gelukt en was het erg lekker. De kaas waren een soort sliertjes vegankaas met oa lupinemeel er in. Als broodbeleg oid smaakte het niet naar kaas vond ik, maar gecombineerd met het zout in het brood was het prima te eten.


kaas-uienbrood van peltmeel


Houden jullie van kaas-uien-brood?

#spelt #vlozaad #broodbakmachine #uien #vegankaas

1 view0 comments

Recent Posts

See All