• Cécile Graven

Gaia, Zeeën en Oceanen

Updated: Jul 28

In maart 2020 begon ik te werken aan mijn nieuwste altered book : Gaia, zeeën en Oceanen.

Nu is het eindelijk klaar. Er waren allerlei zaken in mijn leven waardoor ik er maar mondjesmaat aan kon werken. Toen ik eindelijk aan gessoën toekwam was de luchtvochtigheid zo laag dat het wel 2 dagen duurde om een pagina droog te krijgen en ik verder kon met de volgende. Ik kocht blauwe en groene washi-tape in een doosje met tig rollen die geen van allen uit zich zelf bleven plakken :( Nou ja, het was dus een veel intensiever klus dan ik had gedacht. En ik ben best wel happy met het eindresultaat.

Het maken van dit boek heeft allerlei gedachten bij me opgeroepen.

De meest voor de hand liggende is dat het vreemd is dat wij onze planeet Moeder Aarde noemen. Moeder Water zou logischer zijn geweest omdat het wateroppervlak veel groter is dan het landoppervlak.

En nu ga ik het hebben over pyramide's. En dat is niet zomaar een rare gedachtensprong. Ik zal je vertellen waarom. Op you tube en op pinterest zie je steeds vaker filmpjes en foto's van pyramides waar lichtstralen uit omhoog rijsen. Daardoor zijn er ook pyramides gevonden die door zoveel meters grond en gewas waren bedekt dat de mensen dachten dat het gewone bergen waren. Van de pyramide van Cheops is bekend dat hij zuiver Noord-Zuid is gericht, dat hij op de 51ste breedtegraad ligt en dat de hellingshoek van de wanden ook 51 graden is. Inmiddels is ook bekend dat onder deze pyramide heel lang ondergrondse rivieren hebben gelopen. Net zoals onder de recenter herontdekte pyramides. Als je daar meer over wilt weten zoek dan eens op pyramide en Bosnië. Daar is veel ( wonderlijks) over bekend.

Maar even terug naar de pyramide van Cheops: Het is een feit dat als je die 51ste breedtegraad links en rechts vanaf die pyramide volgt, je precies aan de andere kant van de aarde zowel rechts als links gelijke afstanden hebt van zowel water als land. ( Volgens mij konden de bouwers dat alleen maar weten als ze ruimteschepen hadden, maar dat is een veronderstelling, geen feit.)

Hoe dan ook, nu de zeespiegel stijgt en wellicht binnenkort veel sneller gaat stijgen zal het wateroppervlakte op Aarde toenemen ten koste van het landoppervlak. En dus vraag ik me af wat dat betekent voor pyramides en in het bijzonder voor die van Cheops.

Als het waar is dat die eonen oude pyramides en de standing stones ( zoals in Normandië en het bekende Engelse Stonehenge ) een soort acupunctuur voor de Aarde waren omdat ze de energie van en naar onze planeet harmoniseerden ( met de veronderstelde Scheppers afkomstig van het sterrenbeeld Grote Beer) dan kan er dus heel veel omver worden gegooid waarvan wij eigenlijk geen weet hebben en kan er misschien wel veel meer veranderen dan alleen ons klimaat.

Nou ja, misschien denk je nu dat ik gek ben ( of word), misschien denk je dat het pure onzin is. Nou ja, ik schrijf het hier en heb het niet in dat boek geschreven.

In het boek schrijf ik over oersoep ( waarbij ik altijd aan erwtensoep moet denken) van waaruit al het leven op onze planeet voortgekomen is ( denken we), over wat we weten over de evolutie van al die verschillende soorten levende wezens die bestonden of nu bestaan, over dingen die Zeeën heten maar geen zeeën zijn. Ik vertel waarom de Zwarte Zee de meest Bijzondere Zee op Aarde is en waarom hij Zwart heet. Al de zeeën met een kleurnaam krijgen hun eigen verhaal.

Al met al hoop ik dat dit boek de koper of koopster veel plezier zal doen :)

Hieronder toon ik een aantal foto's van het eind resultaat. Hoop op veel reacties om te zien hoe deze nieuweling door de lezers (m/v) hier ontvangen wordt.
Dank je wel voor het bezoeken van mijn blog :)12 views0 comments

Recent Posts

See All