• Cécile Graven

Herfsttijd, Notentijd

Gelukkig heb ik geen notenallergie, dus verrijk ik mijn maaltijden in de herfst graag met ( Europese) walnoten ( en in de lente met Australische). Walnoten zijn bommetjes vol eiwitten en mineralen. Dat rode bietjes ook erg gezond zijn zal ook iedereen wel weten. Vitamine C en de sporenelementen calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink en koper. Nu vind ik zelf rode bieten  nog al gronderig smaken. Het is waarschijnlijk daarom dat rode bieten vaak ingemaakt worden met azijn of geserveerd worden  met rauwe ui of augurkjes om de grondsmaak  te overheersen.

Probeer deze simpele variatie eens:

Maaltijd van rode biet, walnoten en ananas.

Ik koop mijn bio-bietjes gekookt en zonder schil per 4 vacuumverpakt. Aan 1 bietje heb ik genoeg voor mijn eenpersoons maaltijd. 5 walnoten en 2 schijven ananas

(Hoeveelheid aan te passen voor grote of kleine trek en aantal personen.)

Bereiding:

Pel de  walnoten en breek de helften eventueel

Snijdt de biet (jes) in hapklare blokjes

Snijdt ca 2 schijven ananas eveneens in blokjes en vang het sap op.

Hussel de bietjes en de ananas door elkaar en probeer elk stukje biet in aanraking  te laten komen met een blokje ananas, giet het opgevangen sap over het geheel en strooi er tenslotte de stukjes walnoot overheen.

Klaar. Eventueel kan je er natuurlijk rijst of aardappelen oid bij serveren. En als je ananas te zoet vindt dan kan een fijngesneden augurkje er ook goed bij. Als je ananas op siroop uit blik gebruikt, verdun dan de siroop met wat water.


salade van bietjes, ananas en noten


update: variatie 1 : vervang de walnoten door gewokte hete sojabrokjes en voeg wat extra cirtoen toe.

Variatie 2 Als je van stemgember houdt snijdt dan wat ( naar smaak) bolletjes fijn en hussel ze door de slade of gebruik wat gembersiroop

Hoe eet jij het liefs rode bieten?

#walnoten #bieten #ananas #maisvrij #zondergranen #rodebieten #lactosevrij #glutenvrij

3 views0 comments

Recent Posts

See All