• Cécile Graven

Knolselderij, ananas, kerrie (en kip )

Updated: Dec 22, 2020

De combinatie kip-kerriesaus is bekend, evenzo de combinatie kip-ananas. Maar vegetariers  en veganisten kunnen dit recept ook gebruiken, de kip kan worden weggelaten of worden vervangen door een z.g.  vleesvervanger).

Rauwe knolselderijknol vind ik lekker, maar de gekookte variant vind ik maar matig smakelijk. En u snapt het al, een kerrie-liefhebster als ik eet ook graag kerrie bij mijn gekookte knolselderij. (Overigens waarom is het knolselderij en gebleekte selderie??? )

U snapt het al, als het allemaal lekker is met kerrie, dan moet het ook te combineren zijn, dacht ik.

Dus sneed ik de (kleine helft) van de geschilde knolselderij in blokjes en kookte die in wat water met zout in 15 minuten beetgaar. Ondertussen bestrooide ik de blokjeskip met kerrie. Dit keer met khorma-kerrie, daar zit minder kurkuma in en is dus meer bruin met geel. Die stukjes bakte ik in 7 minuten gaar in hete olie ( wel af en toe omscheppen, door de kerriepoeder bakt het snel aan). Vuur uit, maar nog wel op de warme plaat laten staan.

Uitgelekte ananasblokjes op een diep bord, vlees nog even op de nog warme pit laten staan.

Knolselderij afgieten en over de ananasblokjes verspreiden, zodat de ananas niet meer erg koud is. Eventueel nog wat zout over de knolselderij en dan daarover de kipstukjes met iets van de olie.

Ik vond het best smakelijk.

Lijkt het jullie wat?


heel veel kerrie, evenveel ananas als gekookte knolselderij en kipkerriebaksels 😉 


#recepten #kerriepoeder #knolselderij #ananas #vleesvervanger #kipblokjes #recept #vegan #vegetarisch

4 views0 comments

Recent Posts

See All