• Cécile Graven

Love making pictures

Mijn eerste camera kreeg ik toen ik een jaar of 10 was. Het was de allereerste camera die mijn oma ooit had gehad. Een vierkant doosje dat je voor je buik moest houden en als je er dan naar keek zag je in matglas je onderwerp ondersteboven. Mijn eerste foto was er eentje van mijn vader op het grasveld achter onze flat. Technisch kon je met het ding helemaal niets, maar ik leerde er wel door om naar een boel dingen niet alleen te kijken, maar om ze ook echt te zien. Tijdens de jaren op de middelbare school en tijdens mijn studiejaren had ik het te druk met andere dingen om te fotograferen, maar eenmaal afgestudeerd kreeg ik van mijn vader een Praktika spiegelreflexcamera. Een loeizwaar ding waar bij elke verjaardag wel een of ander objectief, tussenzet ringen en filters werden gevoegd. Ik was in die tijd vooral bezig met de architectuur langs de Rotterdamse Maasboulevard.

En toen kwamen de kinderen en een foto met de Praktika maken duurde te lang zodat het allemaal van die verschrikkelijke say cheese foto's werden. Ik kocht een kleine automatische Olympos. En toen kwamen de eerste digitale camera's op de markt. Het leek me ideaal, niet meer met filmrolletjes naar de winkel, maar de gekozen foto's op een cd zetten en die dan laten uitprinten. Mijn eerste digitale camera was een HP voor de ontzagwekkende hoge prijs van fl 800,00. De foto's hadden zo weinig pixels dat ik ze van een lijstje moet voorzien als ik ze op GuruShots wil zetten.

Daarna volgde een kleine Canon en mijn nieuwste Canon is ook al een oudje, het klepje waarmee ik hem aan de comp kan koppelen heeft het begeven. Maar foto's maken gaat nog best.

Hieronder toon ik jullie een aantal van mijn foto's.Door problemen met mijn benen kan ik al tijden het huis niet meer uitkomen. Deze foto maakte ik door het voorraam van de woonkamer. Ik heb expres de bloemen en bladeren van de huiskamer cyclaam als voorgrond meegenomen en het hoofdonderwerp, de narcis, grotendeels verstopt. Gisteren gemaakt om de lente te vieren
Ook gisteren gefotografeerd voor een wedstrijd op GS waar het ging om kleine dingetjes.

De foto hieronder idem.


En nu de wat oudere foto's.


Een paar dagen terug omdat ik de combinatie van 2 verschillende soorten wolken best bijzonder vond. Net toen ik wilde afdrukken wilde er een duifje landen op de oude waslijnstandaard op het dak van mijn buurman dus maar een paar seconden gewacht tot hij/zij zat.Zonsopgang met veel Sahara-zand in de lucht.Echtpaar mees op mijn schutting, ook door het raam genomen, nu aan de achterkant van de woonkamer.duif in de boom naast het huis van de overburen.gemaakt voor een wedstrijd bij GuruShots.De allereerste zoomfoto met de huidige Canon SX710HS en de eerste foto die ik uploade naar GS.Waterkip met 2 jongen, geen idee meer wanneer ik die maakte, maar ik denk in een Goudse Gracht met de HP.

Tot zover een kleine greep uit mijn foto archief.

Zouden jullie het leuk vinden als ik vaker foto's plaats?

Zo ja, laat het me svp weten via een comment of zo. Dank voor het kijken :)

12 views0 comments

Recent Posts

See All