• Cécile Graven

mijmeringen over oliebollen en zo

Updated: Jan 9, 2021

Waarom ik mijmer over oliebollen, appelflappen en krentenbollen?

Het is een stuk nostalgie.

Vroeger zaten er altijd krenten en/of rozijnen in oliebollen.

Dat is bij sommige kraampjes en supermarkten nog zo.


Maar niet bij mijn Jumbo. Mijn Jumbo verkoopt oliebollen die uit niets anders bestaan dan uit gefrituurd beslag. Ik vraag me elk jaar verbaasd af wie zulke dingen te eten vindt.


Als je een oliebol met krenten wilt dan moet je vragen naar een krentenbol!

Daarin zit inderdaad af en toe een rozijn of krent.


Maar bij een krentenbol denk ik aan zo'n broodje wat op de bakkersafdeling ligt en waar je vroeger je kinderen mee blij maakte bij schoolreisjes, sportwedstrijden en picknicks.


Wat vinden jullie van oliebollen zonder krenten en rozijnen?


Rest mij nog jullie allemaal te danken voor het mij volgen naar deze nieuwe site en jullie een goed uiteinde te wensen, hopelijk zonder vuurwerk-ellende. Moge 2021 voor een ieder stukken beter zijn dan 2020 was. Blessed be.


toevoeging per 10 januari 2021: dit artikel kwam ik tegen over de geschiedenis van de oliebol in Nederland: https://www.nu.nl/eten-en-drinken/6020032/oliebollengeschiedenis-waarom-eten-we-ze-met-oud-en-nieuw.html

2 views0 comments

Recent Posts

See All