• Cécile Graven

Preisoep met Roguefort

Gistermorgen stond ie nog op het land, gistermiddag werd hij naar het distributiecentrum gebracht en van aarde ontdaan en ging hij met mijn andere bestellingen in de krat en in de koelcel. Vanmorgen werd hij, knisperend vers, om 8 uur bij me bezorgd. Hij rook zo lekker en het groen was helemaal onbeschadigd.

Ik sneed het er af en in kleine stukjes, toen met wat stengels platte- en krulpeterselie in en klein beetje water  en een uurtje zachtjes laten pruttelen tot de prei en peterselie goed zacht waren. Tot fijn moes gemalen met de staafmixer en vervolgens een halve liter water er bij en een groentebouillonblokje. En natuurlijk een paar lepels van de kurkuma-rijst van afgelopen zondag ( die is nog steeds niet op).

Toen dat goed warm was  zette ik het vuur uit en sneed twee flinke stukken roquefortkaas, erbij gedaan toen de kookbubbels weg waren en doorgeroerd tot  de kaas opgelost was voor wat vet en de heerlijke smaak van die Franse kaas.

De foto nam ik toen het soepje nog warm was, de lens besloeg er door.


preisoep


Maken jullie wel eens preisoep? Zo ja. wat doe je er bij? erin?

#soeppreisoep #koemelkvrijgeitenmelkvrij #geentoegevoegdzout #peterselie #groentebouillon #kaas #roquefort #prei #glutenvrij

0 views0 comments

Recent Posts

See All