• Cécile Graven

Ratjetoe

Lieve mensen,

dit is weer zo’n post die er zomaar tussendoor komt en niet gepland was.

Ik was namelijk een paar dagen hondsberoerd, mijn lijf leek wel in opstand tegen alles. Een hap eten, een slok water, alles kwam er gelijk weer uit.

Toen ik na twee dagen niet meer zo misselijk was en het tot me doordrong dat ik zelfs achter mijn rollator nog op mijn benen stond te trillen besefte ik dat ik snel wat moest eten en heel veel vocht nodig had. ik begon voorzichtig met 3 stukjes ananas. Toen dat een uur lang binnen bleef en klein handje pecannoten. Na weer een uurtje weer wat ananas en zo verder.  En tussendoor water en water en water ( gefilterd). Toen besloot ik dat ik toch echt wat  meer substantieels naar binnen moest laten komen.

Water in mijn kleinste pannetje en wat handjes rijst er in ( 20 min kooktijd, weet niet meer welk merk) en een snufje zout.

Ik had nog een half zakje gesneden soepgroente van Hofweb . ( ik ben een grote fan van hun superverse groenten, woensdagochtend besteld, donderdag geoogst en vrijdagmorgen bezorgd en alles  eko of bio-dyn . )

Het bodempje halfgare rijst overladen met  de soepgroenten, het dekseltje kon nog maar net op de pan en toen nog 10 minuten verder pruttelen. Na die tien minuten expres geen water/groentennat  afgegoten en het geheel nog 10 minuten laten staan. Toen gehusseld en er een halve soepkom mee gevuld. Doordat er nauwelijks zout door zat  en helemaal geen kruiden was het niet bepaald een smaakvolle maaltijd, maar ik wilde mijn maag niet weer overstuur maken.

De volgende dag durfde ik het aan om de soep meer te  combineren. Ik onthoofde de rode paprika, haalde zaadjes en zaadlijsten en zette de paprika in een droge anti-aanbakpan op vrij hoog vuur, het afgesneden dekseltje sneed ik in vrij grove stukken en  strooide die aan de koelere buitenrand van de pan.

Ook van hofweb had ik een enorme bos platte peterselie. Ik haalde van zo’n tien stengels de blaadjes af en knipte die wat fijner en deed ze op de bodem van de paprika. Toen de deksel er op, dat ging maar net want de paprika was groot. Vuur zachter en zo’n tien minuten laten gaan. Ondertussen warmde ik een beetje van de soep op. Soep is eigenlijk niet het goede woord. Een betere omschrijving zou zijn druipende gekookte groentes met wat rijst.

Daarmee vulde ik tenslotte de uitgeholde paprika en sprenkelde daarover een snufje zout.

Het water liep me in de mond.


gevulde paprikapaprika luchtfoto 😉


Nou ja, zoals zo vaak was mijn oog weer veel groter dan mijn maag, ik kon maar de helft op, maar mijn lijf accepteerde het voedsel en de dag erna trilde mijn benen niet meer zo erg. Dus het gaat weer de goede kant op 🙂

Maken jullie ook wel eens verzonnen gerechtjes die je ook de dag erna weer in heel iets anders kan verwerken?

#gevuldepaprika #bijnazoutloos #soepgroente #peterselie #paprika #rijst #Hofweb

0 views0 comments

Recent Posts

See All