• Cécile Graven

Tomatensoep


De basissoep:

1 ui snipperen, 2 (of meer) knolookteentjes pletten. Samen aanfruiten.

1 kg soeptomaten in stukjes snijden en koken in een liter water met groentebouillonblokjes. Als het kookt ui en knoflook er in doen en laten sudderen tot de tomaten zacht zijn ongeveer 20 minuten (maar hangt ook af van de grootte van de blokjes). Iets laten afkoelen en pureren, dan proeven.

Naar smaak wel of geen scheutje olijfolie toevoegen.

Ik vond het wat flauw en voegde in plaats van wat zout wat gehakte knoflook uit een flesje ( Improba) toe. Daaraan is zout toegevoegd.

Eventueel weer iets verwarmen.

Klaar.


Omdat ik een kleine eter ben deed ik 1 liter in een diepvriesdoos voor later.

De eerste variatie op het overgeblevene was dat ik de volgende dag de soep warm maakte en er pasta in mee liet koken. In mijn geval was dit pasta gemaakt van bruine rijst. Voordeel hiervan is dat de soep nog wat verder indikt, maar als je wilt kan je dat indikken gelijk al doen bij de basisbereiding, net zoals eventueel (zure) kookroom toevoegen.

De pasta schepte ik er uit met de vergietschep zodat ik meer macaroni dan soep in mijn kom had en het al meer voelde als een voedzame maaltijd dan als water met een lekkere smaak ;)

Variatie 2 :Vandaag heb ik de laatste halve liter soep weer warm gemaakt maar nu met geseden paksoi bladeren er in.

Ik kwam op dat idee omdat ik niet 1 kleine paksoi geleverd kreeg, maar 2. Ik ben dol op paksoi, de lekkerste koolsoort volgens mij, maar 2 paksoi's als groente eten zou bij mij te lang duren, want paksois blijven geen weken goed.

In de kom bestrooide ik de soep met geraspte Pecorino Romano. Maar het had ook Roquefort kunnen zijn, die zou de sope nog romiger hebben gemaakt. Mag je ook andere kazen dan schapenkazen kan je natuurlijk ook geraspte Parmezaan nemen, kant en klaar uit een zakje.

Variatie 3 heb ik nu nog niet gemaakt. In plaats van kaas kan je de soep ook verrijken met (uitgebakken) spekblokjes.

Variatie 4: hou je meer van zoet, probeer dan eens kerrieketchup.


Dank voor het bezoeken van mijn blog :)


10 views0 comments

Recent Posts

See All