• Cécile Graven

Wortelsoep met gember en cranberries

Updated: Dec 22, 2020

Jaren terug kwam ik een recept tegen van een wortelsoep met gember en sinaasappelsap. Lekker, maar naar mijn smaak net iets te zoet. Hier een variant zonder sinaasappelsap . En als je niet van gember houdt kan je bv iets cayennepeper toevoegen in plaats van de gember

Ingrediënten :

(Winter-)wortels, vers geraspte gember of gemberpoeder , groentebouillon ( liefst poeder en dan ca 1/8 van de normale hoeveelheid zodat de basis nauwelijks zout bevat ), kurkuma, cranberries.

Naar smaak iets om de soep licht te binden . Ik gebruikte mihoen van rijstmeel. Naar smaak wat zwarte peper.

Bereiding :

Breng de gewenste hoeveelheid water met de bouillonpoeder aan de kook . Schil en rasp de gemberwortel en doe een eventueel overgebleven stukje vast in de opwarmende bouillon. Maak de wortels schoon en snijdt die in stukjes ( hoe kleiner, hoe korter de kooktijd, maar ook minder tijd voor de gember om te trekken ).

Als de bouillon kookt de stukjes wortel en de geraspte gember toevoegen , laten sudderen tot de wortels overgaar zijn en de mihoen de laatste 4 a 5 minuten laten meekoken.

Pan van het vuur en de soep wat laten afkoelen.

Lepel met een schuimspaan alle vaste delen uit de bouillon . Neem het ongeraspte stukje gember er nu uit .

Pureer de wortels en de mihoen met een staafmixer oid en voeg de puree weer toe aan de bouillon . Warm de soep weer op en voeg ondertussen de cranberries, de kurkuma en eventueel zwarte peper toe. Als de soep begint te koken is ie klaar om opgediend te worden . Eet smakelijk .


#wortels #recepten #gember #bouillon #soep #cranberries #kurkuma #mihoen #vegan #vegetarisch #bouillonpoeder #glutenvrij

0 views0 comments

Recent Posts

See All